Sporten doe ik graag en al zo lang ik me kan herinneren. Ik heb allerlei dingen gedaan zoals softbal, diverse groepslessen, krachttraining en hardlopen. In 2015 ontdekte ik kettlebell sport bij de Rotterdam Kettlebell Academy en al vanaf de eerste training ben ik laaiend enthousiast. Ik vind het geweldig te merken wat trainen met kettlebells met je doet en voel me sterker en fitter dan ooit. De combinatie van trainen op conditie, kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, mobiliteit en je “mind” is echt een super manier om fit te worden en blijven!

Vera van der Wel – IKFF Certified Kettlebell Trainer

Kettlebell trainer Vera van der Wel

Sinds 2016 assisteer ik bij de kettlebell sport workshops en neem ik af en toe lessen over van Barry. Zo merkte ik hoe leuk ik het vind om ook anderen kennis te laten maken deze uitdagende sport. Sinds november 2016 ben ik IKFF certified kettlebell trainer en vanaf februari 2017 start ik als trainer bij Rotterdam Kettlebell Academy.

Bij trainen vind ik het belangrijk dat dit met aandacht gebeurt. Aandacht voor wat iemand doet en ook wat iemands kracht/zwakte is. Bij veel groepslessen op sportscholen heb ik gezien dat iemand enthousiast voor de groep staat, maar minder aandacht heeft voor hoe iemand een beweging uitvoert. Die persoonlijke aandacht vind je zeker wel bij de Rotterdam Kettlebell Academy. Er is veel aandacht voor hoe je bewegingen het beste kunt uitvoeren en waar je dit (nog verder) kunt verbeteren.

Zo kan iedereen op zijn of haar niveau trainen en dit zonder pijn en met plezier blijven doen. Juist ook plezier in sporten is belangrijk. Ik hoor wel eens mensen zeggen dat ze “moeten” sporten alsof het een straf is. Trainen en bewegen moet wat mij betreft vooral leuk zijn, want juist dat motiveert om het te blijven doen. Dat is wat ik graag wil overbrengen: dat sporten geen moeten is, maar is dat je prettig vindt om te doen en waar jij je goed bij voelt!

Om je goed te (blijven) voelen is een gezond voedingspatroon zeker ook belangrijk. De juiste balans in voeding is belangrijk om je fit te voelen en te kunnen doen wat je wilt doen, ook qua sporten. Daarnaast moet eten voor mij ook lekker en gevarieerd zijn. Ik kan me echt verbazen over wat mensen eten of zich laten aanmeten aan bijzondere diëten en denken dat dit goed voor ze is. Zelf help ik graag om bewuste keuzes te maken en zo tot een gezonde(re) levensstijl te komen. Ik ben bezig met mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut om mensen ook op die manier te kunnen helpen.

Ik nodig je uit om te komen trainen met kettlebells bij de Rotterdam Kettlebell Academy. Tot snel!

Most recent certifications:

  • IKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1
  • Candidate Master of Sport – One Arm Longcycle – 16kg – 120 reps

Most recent kettlebell competition results:

  • NL recordhoudster Longcycle gewichtsklasse tot 68kg: 90 reps
  • 2e Plaats EK Kettlebell Sport 2017 – Longcycle
  • 2e Plaats Jaap’s Gym Kettlebell Open 2017 – Longcycle
  • 4e Plaats SAP-Cup 2016 – Snatch
  • 3e Plaats Brabants Kettlebell Kampioenschap 2016 – Biathlon
  • 4e Plaats NK Kettlebell Sport 2016 – A-klasse – Snatch
  • 4e Plaats Jaap’s Gym Kettlebell Open 2016 – Snatch

Gratis Proefles. Meld je nu aan!

Advertenties