IKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1 Certification – Nederland en België

In het weekend van 11+12 juli 2020 en 21+22 november 2020 wordt de IKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1 certificering in de Benelux gehouden bij de Rotterdam Kettlebell Academy.

Click here for the english version of this page.

Een unieke kans om een internationaal erkend kettlebell trainer certificaat te behalen bij de International Kettlebell & Fitness Federation (IKFF). Je leert alle technieken van de klassieke kettlebell lifts in één weekend, zoals de swing, clean, press, push press, clean & push press, jerk, longcycle (clean & jerk), snatch en squat. De certificering is geschikt voor iedereen, zowel voor beginners als gevorderden, trainers, personal trainers en atleten.

Deze kettlebell trainers opleiding wordt gegeven door Barry Andre, wereldkampioen kettlebell sport in snatch 24kg, en hij weet alle “ins en outs” over hoe je met kettlebells traint.

Inschrijven kettlebell certificering

Kettlebell Sport is “the modern way to use kettlebells”. De kettlebell opleiding heeft meer technische diepgang achter de kettlebell bewegingen en waarom dat zo is. Je krijgt daarbij o.a. veel houvast, tools en tips hoe je dit veilig aan jezelf en jouw klanten, leden of sporters leert en daardoor ook veilig traint. Ook programmering, stretching en aanvullende oefeningen komen aanbod. Inclusief trainingsschema en uitgebreide “course manual”.

Kettlebell Opleiding tips en foto’s

Barry Andre, Kettlebell Master Trainer bij de IKFF, geeft tips over de kettlebell opleiding tot kettlebell trainer in de volgende youtube film: https://youtu.be/KZTW2tEm-hI

Ook geeft hij diverse losse kettlebell sport tips over o.a. de kettlebell swing, clean, snatch, jerk en squat ter voorbereiding op de level 1 certificering. Deze kun je bekijken via de volgende youtube playlist: Kettlebell Sport Tips playlist.


IKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1 Certification IKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1 Certification IKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1 Certification IKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1 Certification IKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1 Certification IKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1 Certification
IKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1 CertificationIKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1 CertificationIKFF Certified Kettlebell Trainer Level 1 Certification

Wat is de IKFF?

De IKFF is één van de grootste kettlebell organisaties wereldwijd en is opgericht door Steve Cotter. De IKFF geeft over de hele wereld de bekende Certified Kettlebell Trainer Level 1 & 2 certificeringen. Steve is daarnaast één van de grondleggers van kettlebell sport training in Amerika en wellicht de bekendste kettlebell trainer wereldwijd. Een groot deel van de kettlebell sport atleten in Amerika, hebben weleens techniek geleerd van Steve.

Barry Andre, Master Trainer bij de IKFF, verzorgt bij de Rotterdam Kettlebell Academy de certificeringen voor de IKFF in Nederland en België.

IKFF CKT Level 1 Certification

De certificering is geschikt voor zowel beginners, wat meer ervaren als gevorderden kettlebell beoefenaars. Je leert alle technieken van de klassieke kettlebell lifts in één weekend.

De level 1 kettlebell certificering en opleiding richt zich op twee belangrijke punten:
1) Mastery of the basics
Je leert alle fundamentele kettlebell oefeningen, diverse variaties en vooral, de belangrijkste fysieke trainingstools die ten grondslag liggen aan elke beweging.
2) Coaching skills
Naast dat je leert hoe je jouw eigen “skills” en conditie naar een hoger niveau kunt brengen, leer je ook hoe je anderen veilig en effectief traint en coacht met behulp van een proces dat de IKFF over meerdere jaren heeft verfijnd.

Kettlebell oefeningen
– Swing
– Clean
– Rack position
– Hand position
– Overhead position
– Press
– Push Press
– Clean & Push Press
– Jerk (techniek wordt uitgelegd maar geen onderdeel van test)
– Long Cycle (Clean + Jerk – techniek wordt uitgelegd maar geen onderdeel van test)
– Snatch
– Squat

Inschrijven kettlebell certificering

Assessment test – Fysieke test voor de kettlebell opleiding
Tijdens deze certificering leg je ook een fysieke test af. Deze bestaat uit het onderstaande:

– 100x Hand to hand swing (switching hands after each rep is completed)
– 32x Clean & Push Press/Jerk (2 min per hand – 4 min set total; minimum 8 rpm, 32 reps total, must work for the full 2 minutes on each hand)
– 60x Snatch (only 1 hand switch, can do 30 each hand or any combo that totals 60 reps)
– 30x Front Squat or Goblet Squat (2 min, 15 rpm, must hold KB for entire 2 minutes)

Rules:
– Only one hand switch with the Clean & Push Press/Jerk
– Only one hand switch with the Snatch
– Clean & Push Press/Jerk and the Squat are timed
– No rest or break between exercises
– Kettlebell may not be put down
– Freehand cannot touch the kettlebell
– Official test: Men 20 kg kettlebell and Women 12 kg kettlebell
– Women under 45 kg use 8kg
– Women over 55 years of age use 8kg
– Men under 60kg use 16kg
– Men over 55 years of age use 16kg

Een voorbeeld van deze test en hoe je deze uitvoert, kun je vinden op:
https://www.youtube.com/watch?v=1oYAy1TaN54
Let op: In deze video wordt een 24kg kettlebell gebruikt. Dit is niet nodig tijdens deze certificering, zie regels hierboven.

Na inschrijving en betaling van de certificering ontvang je per e-mail een speciaal kettlebell trainingsschema om je optimaal voor te bereiden op deze test. Er is zowel een kettlebell trainingsschema voor vrouwen als mannen.
Daarnaast ontvang je ook de uitgebreide “course manual” waarin alle onderwerpen van de kettlebell certificering uitgebreid worden behandeld.

Veel uitgebreidere informatie over deze certificering en wat je allemaal leert vind je op de website van de IKFF op de volgende link: http://ikff.net/certified-kettlebell-teacher-level-1/
Daar vind je ook alle informatie over het “recertification process”.

In het geval dat je niet in staat bent om de kettlebell oefeningen correct uit te voeren of de fysieke test niet haalt, ontvang je een deelnemingscertificaat. Vervolgens heb je 3 maanden de tijd om als nog de juiste technieken aan te tonen of opnieuw de fysieke test af te leggen om als nog de certificering te behalen. Er zijn tal van mogelijkheden om dit te bereiken, zoals het testen in persoon met een IKFF vertegenwoordiger, door het opsturen van een video van de gecorrigeerde technieken of de fysieke test, of tijdens een andere (review) certificering.

Inschrijven kettlebell certificering

Voorbereiden op de kettlebell sport opleiding

Ter voorbereiding op de kettlebell certificering en de fysieke test kun je bij de Rotterdam Kettlebell Academy één van de volgende workshops volgen:

– Zaterdag 8 februari 2020
– Zaterdag 7 maart 2020
– Zaterdag 16 mei 2020
– Zaterdag 5 september 2020
– Zaterdag 3 oktober 2020
– Zaterdag 12 december 2020

Inschrijven voor de workshops kan via:
https://kettlebellrotterdam.nl/kettlebell-workshop-rotterdam/

Personal Training (ook op afstand d.m.v. online begeleiding)
Naast de workshops of reguliere trainingen is personal training een perfecte manier om je voor te bereiden op de certificering.

Woon je niet in de buurt of ben je niet altijd in de gelegenheid om bij ons te komen trainen? Maar wil je wel gebruik maken van onze professionele kennis en vaardigheden in het trainen met kettlebells? Dan is personal training op afstand d.m.v. online begeleiding een optie. We zien elkaar 1 of 2 keer per maand om te werken aan techniek. Je krijgt een trainingsprogramma om zelf thuis aan de slag te gaan. Geregeld wisselen we samen korte video beelden uit voor techniek
beoordeling.

Heb je daarnaast vragen over de voorbereiding, neem dan gerust contact op via:
info@kettlebellrotterdam.nl / 010-7670051 / 06-22465155

Kettlebell Trainers

Barry Andre

IKFF CKT Kettlebell Trainers in Nederland en België

Op de volgende pagina vind je een lijst met alle IKFF Certified Kettlebell Trainers (CKT’s) in Europa die bij de Rotterdam Kettlebell Academy hun certificering succesvol hebben gehaald:
https://kettlebellrotterdam.nl/ikff-international-kettlebell-and-fitness-federation/

Meer info en inschrijven kettlebell certificering

Wanneer:
– Zaterdag 11 juli 2020 van 09:00 tot 17:00 en zondag 12 juli 2020 van 09:00 tot 17:00
– Zaterdag 21 november 2020 van 09:00 tot 17:00 en zondag 22 november 2020 van 09:00 tot 17:00

Prijs vroeg boeking:
– € 550,- incl. BTW (t/m 15 april 2020 voor de certificering op 11+12 juli 2020)
– € 550,- incl. BTW (t/m 30 september 2020 voor de certificering op 21+22 november 2020)

Prijs normaal: € 600,- incl. BTW
Duur: 2 dagen
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Eten: Zelf meenemen
Taal: Nederlands & Engels

Locatie: Rotterdam Kettlebell Academy, Cornusbaan 37, 2908 KB, Capelle a/d IJssel
Inschrijven: info@kettlebellrotterdam.nl / 010-7670051 / 06-22465155
Online inschrijven: Zie formulier onderaan deze pagina

Na inschrijving en betaling van de certificering ontvang je per e-mail een speciaal kettlebell trainingsschema om je optimaal voor te bereiden op de fysieke test. Er is zowel een kettlebell trainingsschema voor vrouwen als mannen.
Daarnaast ontvang je ook de uitgebreide “course manual” waarin alle onderwerpen van de kettlebell certificering uitgebreid worden behandeld.

Inschrijven kettlebell certificering:

Vul onderstaand formulier in of een stuur een e-mail naar info@kettlebellrotterdam.nl om je aan te melden voor de kettlebell certificering.