De Rotterdam Kettlebell Academy is opgericht door Barry Andre, IKFF Kettlebell Master Trainer Level 2. Alle kettlebell lessen en trainingen bij de Rotterdam Kettlebell Academy worden gegeven door Barry. Op dit moment ben ik de enigste door de IKFF gecertificeerde Kettlebell Master Trainer Level 2 in de BeNeLux. Deze hoog aangeschreven certificering is maar voor een selecte groep kettlebell trainers in de wereld weggelegd. Daarnaast ben ik voormalig wereldkampioen, europees kampioen, meervoudig Nederlands kampioen, in het bezit van diverse Nederlandse records en won ik medailles op bijna alle wedstrijden in Nederland de afgelopen jaren.

Barry Andre – Kettlebell Trainer in Rotterdam

Barry Andre - Kettlebell Trainer Rotterdam

Mijn belangrijkste doel is om kettlebell training en kettlebell sport bekender en groter te maken in Nederland.

Als dedicated kettlebell trainer in Rotterdam ben ik gespecialiseerd in “functional strength training” en “body conditioning training”. Bij alle trainingen die ik geef aan mensen, die beginnen met kettlebell training en sport of reeds gevorderd zijn, in groep of privé-sessies, gebruik ik een no-nonsense aanpak om resultaat te behalen in kracht, uithoudingsvermogen, explosiviteit, mentale weerbaarheid, verhogen van de energie niveaus en vet verlies. Sporters ontwikkelen allemaal tegelijk een sterk uithoudingsvermogen, strength, cardiovasculaire conditie en werken aan het voorkomen van blessures.

Maar bovenal, zorg ik voor plezier in het trainen met kettlebells en in het leven. Je moet kettlebell training zelf ervaren, voelen en meemaken om volledig de voordelen te begrijpen die het kan bieden.

Mijn verhaal. Wat maakt mij uniek?

Ik werd jaren geleden verliefd op het trainen met kettlebells en met name kettelebell sport, toen ik me als zakenman verveelde, gefrustreerd en te zwaar was. Na 3 maanden trainen met kettlebells verloor ik meer dan 10 kg lichaamsgewicht en voelde ik me voor het eerst sinds jaren weer heel sterk. Toen besloot ik te stoppen met mijn bedrijf en maar voor één doel te gaan… kettlebell training en kettlebell sport bekender en groter maken in Nederland en zo mogelijk verder in de wereld.

Ik heb geleerd van de beste coaches en atleten ter wereld. De afgelopen 9 jaar (nu 2023) heb ik aan honderden personen lesgegeven tijdens groepslessen bij de Rotterdam Kettlebell Academy, kettlebell lifters door heel Europa geprogrammeerd, meer dan 70 (nu 2023) kettlebell sportworkshops gegeven en nieuwe trainers gecertificeerd in samenwerking met het IKFF. Al mijn ervaringen vind je op deze website, klaar om voor je aan de slag te gaan.

kettlebell-trainer-coach-barry-andre-1 kettlebell-trainer-coach-barry-andre-2 kettlebell-trainer-coach-barry-andre-3

De meest waardevolle les die ik heb geleerd is dat training een zeer krachtig effect heeft op het creëren van een gezond lichaam en op het mentaal sterker worden.

Zoals we allemaal weten of waar je snel achter zal komen, is dat kettlebell sport een van de meest fantastische sporten is die er zijn, maar het kan ook heel zwaar zijn. Train dus altijd met je hart, heb geduld in je progressie en toon doorzettingsvermogen, want zo werkt kettlebell sport. Houd hier altijd en in elk stadium van je kettlebell sport reis rekening mee.

Let’s rock! Barry André

Most recent certifications:

Most recent personal kettlebell competition results:

  • Nederlands Kampioen Kettlebell Sport 2021 – Biathlon
  • 1e Plaats WKSF Online World Cup 2020 – Jerk
  • Candidate Master of Sport (CMS) – LongCycle – WKSF Ranking
  • Gouden medaille WKSF Wereldkampioenschap 2019 – Snatch
  • Zilveren medaille WKSF Wereldkampioenschap 2019 – Longcycle
  • Gouden medaille WKSF Europees kampioenschap 2019 – Longcycle
  • Zilveren medaille WKSF Wereldkampioenschap 2018 – Longcycle
  • Houder van meerdere nationale records in Kettlebell Sport
  • Nederlands Kampioen Kettlebell Sport 2017 & 2021
  • Won de afgelopen jaren medailles op alle Nederlandse wedstrijden

kettlebell-trainer-coach-barry-andre-4

Be strong, Be fit, Stay focused

Gratis Proefles. Meld je nu aan!