Kettlebell workshops in Rotterdam worden gegeven door de Rotterdam Kettlebell Academy.

Elke maand, op zaterdag tussen 14.00 – 17.00 uur, kun je de volledige effectiviteit van de kettlebell zelf komen ervaren, voelen en meemaken. Deze kettlebell workshop wordt gegeven door Barry Andre. Op dit moment ben ik de enigste door de IKFF gecertificeerde Kettlebell Master Trainer Level 2 in de BeNeLux. Deze hoog aangeschreven certificering is maar voor een selecte groep kettlebell trainers in de wereld weggelegd. Daarnaast ben ik voormalig wereldkampioen, europees kampioen, meervoudig Nederlands kampioen, in het bezit van diverse Nederlandse records en won ik medailles op bijna alle wedstrijden in Nederland de afgelopen jaren. Ik weet alle “ins en outs” over hoe je met kettlebells traint.

Aanmelden kettlebell workshop

kettlebell-sport-workshop-rotterdam

Leer de fundamenten van Kettlebell Sport en het “geheim” om het 10 minuten vol te houden met een kettlebell, zonder deze neer te zetten. Til je vaardigheden naar een hoger niveau en ga deel uitmaken van één van de snelst groeiende sporten in Amerika door het leren van de basistechnieken van de kettlebell snatch, kettlebell jerk en kettlebell longcycle (clean & jerk). Ook ademhaling, programmering, stretching en aanvullende oefeningen komen aanbod.

Leer de juiste kettlebell sport technieken en train zelf verder na onze kettlebell sport workshop in Rotterdam.

Wat betekent kettlebell training voor jou?

Of je nu wel of niet bent geïnteresseerd in het meedoen aan kettlebell wedstrijden, het trainen met kettlebells is een ongelooflijke fysieke uitdaging die kracht en uithoudingsvermogen vergroot en jou mentaal sterker maakt.

 • Bouw een ijzersterk lichaam en versterk spieren en gewrichten
 • Ontwikkel een ijzersterke conditie en voel je fitter, sterker en mobieler
 • Boost jouw energie levels
 • Verbrand snel vet en val af
 • Word mentaal sterker en ontwikkel doorzettingsvermogen
 • Voorkom blessures
 • Word beter en sneller in andere sporten
 • Verminder stress

Voor wie is de kettlebell sport workshop?

De kettlebell workshop in Rotterdam is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, getraind, ongetraind, fitheidsniveau en zowel voor vrouwen en mannen. Of je nu traint voor jouw eerste 10 km hardlopen, een professionele atleet of ervaren crossfitter bent, wil afvallen, gewoon fitter wil worden en je beter wil voelen of een effectievere manier van fitness zoekt, deze kettlebell workshop is voor iedereen bedoeld.

Wanneer je begint met het trainen met kettlebells kan dit het beste onder leiding van een gecertificeerde instructeur om eerst de juiste trainingstechniek aan te leren om blessures te voorkomen. In deze 3 uur durende kettlebell workshop heb je een korte kennismaking met de kettlebell. Het kan een opstap zijn naar vervolg trainingen of om zelf verder te trainen. Echter het aanleren en geregeld trainen en oefenen van de juiste techniek m.b.t. de basis kettlebell oefeningen is belangrijk voordat je begint aan de geavanceerde oefeningen.

Heb je al ervaring in het trainen met kettlebells of ben jezelf kettlebell trainer of een ervaren crossfitter? Laten we dan je techniek verder verfijnen en je herhalingen (reps) naar een hoger niveau brengen door het leren van de kettlebell sport techniek!

Aanmelden kettlebell workshop

Kettlebell workshop beoordelingen en reviews

Duidelijke uitleg van Barry. Perfect materiaal om mee te werken, een prachtige aanvulling op mijn gevolgde opleidingen. En speciaal voor Barry, kettlebell sport is een compleet andere discipline als “hardstyle” kettlebell training zoals jij het noemt. Jouw manier vind ik beter maar ook erg technisch. Door de geduldige en duidelijke uitleg die je van Barry krijgt wordt het je allemaal duidelijk. Kortom super tevreden en zodra ik tijd heb zie je me waarschijnlijk terug voor de instructeur opleiding. Top workshop, bedankt. Lees verder…
Jan-Hein van de Wiel

Ik heb een zeer interessante kettlebell workshop gehad en meer respect gekregen voor de techniek van de kettlebell. Mijn maat en ik zijn zeker van plan om nog wat lessen te nemen om de techniek nog aan te scherpen. Het is voor iedereen aan te raden als je iets totaal wat anders wilt dan de normale sportschool. Ik wil de Rotterdam Kettlebell Academy bedanken voor de workshop en de vele tips en tools. Met name de kettlebell trainer Barry. Lees verder…
Nick van Braam

Een aanrader voor iedereen die fit en sterk wil worden, of die zich wat meer wil verdiepen in kettlebell sport. Barry geeft deze workshops ook op locatie, en die zou ik zeker aanraden! De workshops zitten goed in elkaar, waardoor het behapbaar blijft maar je wel een goed inzicht krijgt in kettlebel sport. Sowieso was het erg leuk om de overeenkomsten en verschillen te zien tussen gewichtheffen en kettlebel sport. Barry heeft echt hart voor de sport en dat spreekt ook aan. Lees verder…
Jennifer Boer

Kettlebell workshop meer informatie

Tijdens deze kettlebell sport workshop leren wij jou de “basic skills” in kettlebell sport. De workshop vindt plaats in groeps verband, maar iedereen doet de training individueel en op eigen niveau en tempo, zodat iedereen kan deelnemen ongeacht jouw huidige conditie. Echter, de nadruk ligt altijd op veiligheid en techniek tijdens de kettlebell sport workshop! Onder andere de volgende kettlebell onderdelen komen aanbod:

 • Kettlebell Swing
 • Kettlebell Rackposition
 • Kettlebell Handposition
 • Kettlebell Clean
 • Kettlebell Press / Push Press
 • Kettlebell Jerk
 • Kettlebell Clean & Jerk (LongCycle)
 • Kettlebell Snatch
 • Double Kettlebell Swing, Clean, Jerk, Clean & Jerk (Longcycle)
 • 3x WOD (Workout of the Day)

Wat neem je mee naar de kettlebell sport workshop

Een flesje/bidon water en een handdoek. Het meenemen van een eigen kettlebell is niet nodig. We hebben genoeg kettlebells in verschillende gewichten staan. Lange of korte sportbroek en t-shirt. Draag comfortabele, zachte, losse sportkleding waarin je goed kan bewegen. Kleding moet niet veel en veel te ruim zitten (baggy), dat maakt het moeilijk voor de coach om je houding en techniek goed te analyseren tijdens bewegingen. Draag het liefst sportschoenen met platte zool of gewone sportschoenen.

Aanmelden kettlebell workshop

Kettlebell workshop datums en prijzen

De eerst volgende kettlebell sport workshops in Rotterdam worden gegeven op de onderstaande datums:

Bij elke kettlebell sport workshop zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je met een aantal mensen komen in groepsverband? Laat het ons van te voren weten.

De prijs van de workshop is € 49,95 per persoon en je dient je wel vooraf in te schrijven, dat kan onderaan deze pagina. Na de kettlebell workshop kun je ook lid worden van de Rotterdam Kettlebell Academy en wekelijks diverse kettlebell trainingen komen volgen.

De Rotterdam Kettlebell Academy is gevestigd in Rotterdam.

Alle kettlebell sport workshops bij de Rotterdam Kettlebell Academy worden gegeven door IKFF kettlebell master trainer level 2 Barry Andre. Op dit moment ben ik de enigste door de IKFF gecertificeerde Kettlebell Master Trainer Level 2 in de BeNeLux. Deze hoog aangeschreven certificering is maar voor een selecte groep kettlebell trainers in de wereld weggelegd. Daarnaast ben ik voormalig wereldkampioen, europees kampioen, meervoudig Nederlands kampioen, in het bezit van diverse Nederlandse records en won ik medailles op bijna alle wedstrijden in Nederland de afgelopen jaren. Ik weet alle “ins en outs” over hoe je met kettlebells traint.

Kettlebell workshop aanmelden:

Vul onderstaand formulier in of een stuur een e-mail naar info@kettlebellrotterdam.nl om je aan te melden voor de workshop.