Kettlebell Sport Jerk Relay

Het onderdeel jerk relay is een team onderdeel tijdens kettlebell sport wedstrijden. Je kunt het zien als een estafette wedstrijd in de kettlebell sport wereld.

Elk team bestaat uit drie atleten, die samen een 9:00 minuten flight/set draaien in het onderdeel “double kettlebell jerk” of “two arm jerk”. Er wordt dus gewerkt met twee kettlebells. Atleet 1 draait 3:00 en maakt in die tijd zoveel mogelijk herhalingen. Na drie minuten zet deze de kettlebells neer en dan pakt atleet 2 deze weer op om zijn 3 minuten vol te maken. Daarna volgt atleet 3 nog. Het team dat de meeste herhalingen maakt wint. Mocht een atleet de kettlebells eerder dan zijn 3:00 neerzetten, om welke reden dan ook, dan mag hij of zij deze niet meer oppakken om verder te gaan en de volgende atleet kan deze pas weer oppakken als de betreffende drie minuten voorbij zijn.

Kettlebell Sport Jerk Relay

Kettlebell gewichten Kettlebell Sport Jerk Relay

De gebruikte gewichten tijdens een kettlebell sport jerk relay wedstrijd zijn afhankelijk van de organisatie. Vaak is het zo dat alle gewichten vrij zijn, als het team maar één en het zelfde gewicht gebruikt voor alle drie de atleten. Om mee te strijden voor een podium plaats is het vaak zo dat de mannen 2x24kg of 2x32kg gebruiken en de dames 2x16kg, 2x20kg of 2x24kg. Overige gewichten kunnen vrij naar keuze zijn, maar het team doet dan niet mee voor een podium plaats.

Kettlebell Sport Jerk Relay Mannen 2x24kg HanzeCup 2020