Kom kennis maken bij de Rotterdam Kettlebell Academy met kettlebell sport en wij gaan samen op ontdekkingsreis. Samen leren wij meer over de kettlebell lifting onderdelen de jerk, snatch en longcycle (clean & jerk). In Nederland wordt kettlebell sport op kleine schaal beoefend. Wereldwijd neemt het in record tempo aan enthousiasme toe. Het is zelfs één van de snelst groeiende sporten in Amerika!

Wat is kettlebell sport in Rotterdam?

Kettlebell sport, ook wel girevoy sport genoemd, zijn kettlebell wedstrijden gebaseerd op power-endurance. De atleten of kettlebell lifters zijn specifiek getraind op techniek, flexibiliteit, kracht, ademhaling, stabiliteit en mentale focus. De wedstrijden duren 10 minuten waarbij kort gezegd zoveel mogelijk herhalingen (reps) gemaakt dienen te worden in de onderdelen jerk, snatch of longcycle (clean & jerk).

Er zijn geen leeftijdsbeperkingen in kettlebell sport en iedereen ongeacht niveau en fysieke conditie mag meedoen. Bij sommige wedstrijden is een kwalificatie vereist. Kettlebell Sport Rotterdam heeft iedereen iets te bieden, omdat kracht en uithoudingsvermogen beide onderdelen zijn van de sport. Dit betekent dat een sterk persoon snel vooruitgang boekt in uithoudingsvermogen, terwijl iemand met een goede basis conditie zal groeien in kracht. Je hoeft geen sterke atleet te zijn om te beginnen met de girevoy sport (gs). Vanwege dit is kettlebell sport geschikt voor een breed scala aan personen; ben je sterk dan werk je aan jouw efficiëntie, heb je een goed uithoudingsvermogen dan kun je meer herhalingen maken.

Kettlebell sport en blessures
Er is een zeer laag risico op blessures als je werkt aan een goede mobiliteit en techniek en je ego thuis laat. Daarnaast is het bekend in de kettlebell sport wereld, dat personen met een verleden van blessures wel in staat zijn gebleken uitstekend te kunnen concurreren in de kettlebell competities. Het is geen uitzondering dat sporters van in de veertig mee draaien in de bovenste klasse van het kettlebell lifting.

Kettlebell sport bij de Rotterdam Kettlebell Academy

Wij willen je laten ervaren hoe al jouw huidige fitness ervaringen overboord worden gegooid en nodigen je uit om samen meer te leren over de klassieke kettlebell onderdelen de jerk, snatch en clean & jerk (longcycle). Samen leren en oefenen wij de basis technieken die ten grondslag liggen aan deze fundamentele kettlebell oefeningen en enkele variaties daarop. Geleidelijk verhogen we het volume, intensiteit en gewicht van de trainingen bij Kettlebell Sport Rotterdam. We werken constant aan de basis technieken en trainen hier herhaaldelijk op voordat we doorgroeien naar geavanceerde variaties. Dit is belangrijk om overtraining en/of blessures te voorkomen. Voor elke lift, trainen we op de juiste uitlijning van het lichaam en de “groove” van de kettlebell (traject van de kettlebell). Verbetering van kleine details kunnen een aanzienlijke impact hebben op de prestaties en veiligheid.

  • Maak kennis met één van de snelst groeiende sporten in Amerika
  • Leer & verbeter de jerk, snatch en longcycle (clean & jerk)
  • Geschikt voor iedereen
  • Profiteer van alle voordelen van Kettlebell Training
  • Build up true endurance strength (power endurance)
  • Gain incredible work capacity
  • Effectively produce and reduce force
  • Become a real Girevik (Kettlebell Lifter)
  • We bereiden ons samen voor op komende wedstrijden (indien gewenst)

Gratis Proefles. Meld je nu aan!

Voorbeelden kettlebell sport competitie

Snatch Dames WK 2014

Longcycle Heren WK 2014

Ksenia Dedyukhina. First woman to snatch 200+ reps 24 kg in competition.

Ksenia Dedyukhina. 24 kg snatch slow motion