De Rotterdam Kettlebell Academy is gespecialiseerd in het lesgeven in kettlebell training en kettlebell sport. De lessen worden gegeven door Barry Andre, een door de IKFF gecertificeerde kettlebell trainer.

De Rotterdam Kettlebell Academy (RKA 010) is de eerste en enige dedicated kettlebell trainingslocatie van de regio Rotterdam, Nesselande, Zevenkamp, Ommoord, Prins Alexander, Terbregge, Hillegersberg, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. Een unieke locatie dus! De voordelen van kettlebell training en sport zijn onbeperkt. Je ontwikkelt een ijzersterk lichaam en conditie in allerlei opzichten en valt af. Kettlebell training is zeer veelzijdig, maar door de “range of movement” heb je een open ruimte nodig voor de veiligheid. Daarom is deze trainingslocatie ruim opgezet. We beschikken over een grote vrije ruimte om goed te kunnen swingen, squaten, cleanen, snatchen en te trainen op de kettlebell sport onderdelen jerk, snatch en longcycle (clean & jerk).

Bij de RKA wordt er getraind in small group sessions of via één-op-één instructie (personal training). Wij maken gebruik van alleen kettlebells, soms afgewisseld met andere trainingsmiddelen en bodyweight oefeningen. Op deze manier word je sterker, fitter én leniger met één vorm van trainen. Iedereen, ongeacht fitness- en vaardigheidsniveau, helpen wij zijn doelen te bereiken in meer kracht, mobiliteit en uithoudingsvermogen. Onze trainingslocatie is ook een thuisbasis voor sporters van alle leeftijden die specifiek willen trainen voor kettlebell sport wedstrijden. Ben jij op zoek naar een alternatief voor de sportschool of wil je iets anders dan “gewoon fitness”? Dan ben jij ook van harte welkom.

In onze locatie vind je verder geen (overbodige) luxe zoals fitnessapparatuur, zwembad, douches of sauna. Bij de meeste sportscholen, health centers, fitness scholen of andere trainingslocaties is er geen kennis aanwezig hoe effectief en veilig met de kettlebell te trainen. Ook is de kettlebell training vaak een verloren uurtje in het trainingsrooster. Bij ons niet. Hier kun je de volledige effectiviteit van de kettlebell zelf meemaken, voelen en ervaren.

We were not designed to sit all day, even not on a fitness machine! We were designed to move!

Gratis Proefles. Meld je nu aan!