Zilver op het EK Kettlebell Sport voor Vera van der Wel

Afgelopen weekend behaalde Vera van der Wel, top atlete uit het Rotterdam Kettlebell Sport Team, zilver op het EK Kettlebell Sport in Letland. Ze maakte 113 herhalingen op het onderdeel “one arm longcycle” met een 16kg kettlebell en pakte daarmee de 2e plaats vlak voor haar team maatje Rita Veldmaat, die 3e werd op dit onderdeel.

Zilver op het EK Kettlebell Sport voor Vera van der Wel

Foto: links Rita Veldmaat, midden Vera van der Wel, rechts Sjanett de Geus

De prestatie is heel knap en Vera is daarmee een groot voorbeeld voor deze nog jonge sport in Rotterdam en Nederland. Sinds de opening van de Rotterdam Kettlebell Academy, komt ze 3x per week trainen en mist geen enkele training. Het harde trainen, met ups en soms wat downs, heeft hierbij geleid tot dit mooie resultaat.

Wel kwam de 2e plek met een zware prijs in deze 10 minuten wedstrijd, want ze heeft haar set gedraaid met 9 minuten aan één arm. Na de eerste minuut knapte er iets in haar rechter arm. Helaas bleek in het ziekenhuis dat het spaakbeen is gebroken. Samen met haar coach, Barry Andre, wordt er grondig uitgezocht hoe dit heeft kunnen gebeuren. Vera maakt het intussen prima, is er verder nuchter onder (ze noemde het letterlijk “one arm loncycle”) en zal de komende 5 tot 6 weken rust houden en aan haar herstel gaan werken.

Het gehele Nederlandse Kettlebell Sport Team was succesvol op dit europees kampioenschap kettlebell, want Sjanett de Geus behaalde 2x goud zowel op het onderdeel “one arm longcycle” met 16kg (andere gewichts- en leeftijdklasse dan Vera en Rita) en op het onderdeel snatch met 16kg. Rita Veldmaat behaalde daarnaast nog eens zilver op het onderdeel snatch, eveneens met de 16kg kettlebell. Beide atleten worden gecoached door Naomi Kooiker.

Zilver op het EK Kettlebell Sport voor Vera van der Wel